Post şi curăţenie de primăvară. Ce se întâmplă după plecarea "gunoiului" Frunzăverde

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 31 martie 2012 15 afişări

Demisia lui Sorin Frunzăverde şi din PDL cu tot cu primarii şi parlamentarii din Caraş-Severin, oricât ar fi de minimalizată de Sebastian Lăzăroiu, care l-a numit pe ex-prim-vicele partidului "un gunoi" fugit din partid fiindcă îl paşte DNA, întoarce brutal formaţiunea la momentul congresului din mai 2011, cu discursul lui Vasile Blaga despre lipsa unei strategii a PDL de a evita pierderea alegerilor.

Diferenţa faţă de momentul de atunci stă în banii pe care pedeliştii locali susţin că ex-premierul Boc îi găsea pentru ei, în timp ce premierul Ungureanu nu doar ar refuza să-i mai dea, dar şi-ar mai şi face imagine pe seama respectivului refuz (aşa cum l-a acuzat Cezar Preda, ignorând că Elena Udrea dăduse rapid vina pe USL pentru "intoxicările" strecurate în presă).

Fiindcă, dacă aşa cum îşi doresc "greii", Blaga preia conducerea partidului ca să-l relanseze (indiferent dacă ar fi făcut-o acum sau ar face-o după alegerile locale), de repartizarea banilor pentru "proiectele de investiţii" locale tot Ungureanu şi echipa lui se vor ocupa, iar de aici pot rezulta conflicte decisive pentru viitorul PDL.

De pildă, adepţii Mişcării Populare în varianta prezidenţială (au nu spunea în toamnă Teodor Baconschi că împreună cu Frunzăverde a primit mandat tacit în partid ca s-o constituie?) ar putea spera că acei baroni care ridică glasul contra lui Ungureanu şi sunt dovediţi drept corupţi vor rămâne fără acces la robinetul bugetului, într-un PDL cimitir al elefanţilor, în vreme ce liderii curaţi şi reformişti, în frunte cu miniştrii actualului guvern, vor forma în cele din urmă Albă-ca-Zăpada menită să înlocuiască la putere vechiul PDL. Şi poate şi să refacă Dreapta, alături de un nou PLD extras din PNL.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/post-si-curatenie-de-primavara-ce-se-intampla-dupa-plecarea-gunoiului-frunzaverde-9458486
9458486
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.