Portugalia va fi următoarea Grecie, anticipează şeful celui mai mare fond de obligaţiuni din lume

Postat la 19 martie 2012 8 afişări

Mohamed El-Erian, directorul general al PIMCO, cel mai mare fond de obligaţiuni din lume, anticipează că Portugalia va fi următoarea ţară din zona euro intrată într-o criză severă, devenind "următoarea Grecie" până la sfârşitul acestui an, potrivit unui interviu prezentat de Der Spiegel.

Întrebat dacă crede că Portugalia va deveni următoarea Grecie până la sfârşitul acestui an, El-Erian a spus: "Da, din păcate asta se va întâmpla". Pacific Investment Management Co. (PIMCO) este cel mai mare fond de obligaţiuni din lume, cu active în administrare de 1.360 miliarde de dolari. PIMCO este divizie a grupului german de asigurări Allianz, însă funcţionează în mare parte autonom. Economia Portugaliei se va contracta cu 3,3% în acest an, potrivit estimărilor oficiale, cea mai abruptă scădere din anii '70, cauzată în principal de măsurile de austeritate implementate de guvern în conformitate cu programul de asistenţă externă de 78 miliarde euro contractat în 2010 de al UE şi FMI.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
portugalia,
pimco,
financiar,
Mohamed El-Erian
/actualitate/portugalia-va-fi-urmatoarea-grecie-anticipeaza-seful-celui-mai-mare-fond-de-obligatiuni-din-lume-9412516
9412516
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.