Portugalia transformă bonul fiscal în bilet la loterie, pentru a reduce evaziunea fiscală. Cum pot câştiga oamenii 60 de maşini de lux pe an

Postat la 10 februarie 2014 178 afişări

Guvernul portughez va oferi, începând din luna aprilie, 60 de automobile de lux pe an într-o loterie pentru cetăţenii corecţi, transformând bonurile fiscale în bilete de concurs, campanie prin care speră să reducă puternic evaziunea fiscală şi să pună piedică economiei subterane.

Portugalia transformă bonul fiscal în bilet la loterie, pentru a reduce evaziunea fiscală. Cum pot câştiga oamenii 60 de maşini de lux pe an

Guvernul încurajează astfel cetăţenii consumatori să ceară peste tot, la cafenele, ateliere auto sau coafeze, bonuri fiscale inscripţionate cu numărul personal de identificare fiscală, sperând să obţină ajutorul populaţiei în lupta împotriva evaziunii fiscale şi economiei subterane, estimată la aproape 20% din PIB, potrivit Financial Times.

Secretarul de stat pentru afaceri fiscale Paulo Núncio s-a declarat încrezător că şansa de a câştiga un automobil de lux va motiva cetăţenii, sporind numărul tranzacţiilor fiscalizate cu 50% în acest an . Oficialul speră că numărul chitanţelor înregistrate va creşte cu 2 miliarde faţă de anul trecut.

Costul celor 60 de autoturisme premium, estimat neoficial la 90.000 de euro pe unitate, va fi depăşit cu mult de veniturile suplimentare colectate de stat datorită acestei campanii, estimează guvernul.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/portugalia-transforma-bonul-fiscal-in-bilet-la-loterie-pentru-a-reduce-evaziunea-fiscala-cum-pot-castiga-oamenii-60-de-masini-de-lux-pe-an-12055659
12055659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.