Popa: BNR mai are spaţiu de reducere a dobânzii, dar limitat faţă de ajustarea de până acum

Postat la 15 ianuarie 2014 33 afişări

BNR mai are oarecare spaţiu suplimentar pentru a reduce în continuare dobânda de politică monetară, însă limitat faţă de ajustarea care a avut loc deja, întrucât inflaţia urmează să se accelereze în a doua parte a anului, a declarat viceguvernatorul BNR Cristian Popa.

Popa: BNR mai are spaţiu de reducere a dobânzii, dar limitat faţă de ajustarea de până acum

 "Există un oarecare spaţiu suplimentar, dar este foarte limitat faţă de ajustarea care a avut loc deja", a declarat, marţi, Popa reporterilor prezenţi la o conferinţă Euromoney organizată la Viena, citat de Bloomberg.

Banca Naţională a României (BNR) a scăzut miercuri dobânda de politică monetară de la 4% la 3,75%, un nou minim record, şi a redus în mod surprinzător ratele rezervelor minime obligatorii constituite de bănci de la 15% la 12% la lei şi de la 20% la 18% la valută.

Peste 20 de economişti consultaţi de Bloomberg în luna noiembrie au afirmat că se aşteaptă ca dobânda de politică monetară a BNR să coboare la 3,5% în acest an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/popa-bnr-mai-are-spatiu-de-reducere-a-dobanzii-dar-limitat-fata-de-ajustarea-de-pana-acum-11905201
11905201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.