Ponta: Decizia lui Băsescu de a retrimite Parlamentului legile energiei şi gazelor, act de sabotaj

Postat la 05 iulie 2012 15 afişări

Decizia preşedintelui Traian Băsescu de a transmite Parlamentului o cerere de reexaminare a legilor energiei şi gazelor, precum şi a proiectului de organizare a ANRE reprezintă "un act de sabotaj faţă de interesele României de a-şi respecta angajamentele asumate faţă de FMI", afirmă premierul Ponta.

"E obligaţia noastră din acordul cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială şi nu vreau să cred că preşedintele, prins în acest război cu Parlamentul, loveşte practic în Guvern şi în România. Or, preşedintele retrimite documentele în Parlament, care nu mai lucrează până în toamnă şi asta înseamnă să nu ne respectăm obligaţiile faţă de FMI", a spus Ponta.

El a precizat că va discuta cu liderii grupurilor parlamentare şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, pentru identificarea unei soluţii în care aceste legi să fie transmise spre promulgare în regim de urgenţă.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, miercuri, Parlamentului o cerere de reexaminare a legii pentru aprobarea OUG 33/2007 privind modificarea şi completarea legilor energiei şi gazelor, propunând preluarea în noua Lege-cadru a dispoziţiilor referitoare la organizarea ANRE.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-decizia-lui-basescu-de-a-retrimite-parlamentului-legile-energiei-si-gazelor-act-de-sabotaj-9818769
9818769
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.