Ponta cere rezilierea unui contract de deszăpezire. Şeful CNADNR: Ar fi mai ieftin dacă ne-am ocupa noi

Postat la 11 decembrie 2012 11 afişări

Ninsoarea din ultimele zile a luat din nou şoselele româneşti prin sur­prindere, iar premierul Victor Ponta a cerut rezilierea contractelor cu firmele care nu îşi îndeplinesc obligaţiile de deszăpezire a drumurilor.

Întrebarea care se pune an de an odată cu declanşarea ninsorii este de ce se cheltuie zeci de milioane de euro pe deszăpezire, dar în cele mai multe cazuri şoselele rămân în continuare blocate. Iarna trecută, spre exemplu, zeci de drumuri naţionale şi autostrăzi au fost blocate zile bune din cauza zăpezilor. Pentru acest an, premierul Victor Ponta a arătat că firmele private care nu-şi mobilizează utilajele pe şoselele înzăpezite vor fi penalizate prin rezilierea contractelor. "Sunt probleme în special la contractele cu firmele private pentru deszăpeziri şi nu mai stăm pe gânduri: le reziliem contractele. Dacă au contracte şi nu sunt în stare să deszăpezească, asta e, le reziliem şi să ne dea în judecată dacă se simt nedreptăţiţi, dar nu stăm cu porţiuni de drum la care avem teoretic responsabili şi practic nu", a spus Ponta la comandamentul de iarnă convocat luni la Guvern, potrivit Mediafax. O variantă ce ar putea reduce considerabil costurile cu deszăpezirea ar fi ca această activitate să fie realizată de stat, direct sau indirect, în contextul în care nu ar mai fi plătite taxe de staţionare a utilajelor, iar mobilizarea echipamentelor s-ar face mai rapid. În Dolj, spre exemplu, desză­pezirea celor 1.200 de kilometri de drumuri judeţene se face cu ajutorul unei firme, LDP, la care Consiliul Judeţean Dolj este acţionar.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
reziliere,
contract,
deszapezire,
ponta
/actualitate/ponta-cere-rezilierea-unui-contract-de-deszapezire-seful-cnadnr-ar-fi-mai-ieftin-daca-ne-am-ocupa-noi-10384218
10384218
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.