Polonia va recruta 35.000 de paramilitari pentru întărirea apărării pe fondul tensiunilor cu Rusia

Postat la 04 iunie 2016 126 afişări

Polonia va începe să recruteze în septembrie 35.000 de membri ai forţelor paramilitare pentru a-şi suplimenta efectivele de apărare, pe fondul tensiunilor cu Rusia, relatează BBC News online.

Din noile unităţi paramilitare vor face parte civili cu pregătire militară. Anunţul a fost făcut ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, şi vine ca urmare a tensiunilor cu Rusia pe fondul posibilei încercări de extindere a influenţei Kremlinului în Europa de Est.

Oficiali polonezi au explicat că noile unităţi de apărare sunt o metodă de contracarare a războiului "hibrid" pe care Rusia l-ar fi folosit pentru a se infiltra în Ucraina, prin încurajarea conflictului din estul ţării şi anexarea peninsulei Crimeea.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLONIA,
APĂRARE,
RUSIA/NATO
/actualitate/polonia-va-recruta-35-000-de-paramilitari-pentru-intarirea-apararii-pe-fondul-tensiunilor-cu-rusia-15427088
15427088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.