Vis de diamant

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 05 iunie 2016 103 afişări

Vis de diamant

Fascinaţia oamenilor pentru pietrele preţioase este exploatată din plin de casele de licitaţii, care organizează periodic licitaţii dedicate. Vedeta unui astfel de eveniment organizat de casa Christie’s în luna iunie la New York va fi un diamant albastru numit Cullinan Dream.

Acesta este cel mai mare dintre cele patru diamante albastre obţinute dintr-un diamant neşlefuit de 122,52 carate descoperit în 2014 de compania Petra Diamonds la mina sa din Cullinan, Africa de Sud. Cullinan Dream a fost evaluat la o sumă cuprinsă între 23 şi 29 de milioane de dolari, scrie Telegraph, şi provine din aceeaşi mină din care au fost extrase două dintre cele mai celebre diamante care fac parte din Bijuteriile Coroanei britanice. 

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/vis-de-diamant-15424854
15424854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.