Polonia anunţă că va bloca importurile de cărbune din Rusia

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 martie 2022 16 afişări

Polonia anunţă că va bloca importurile de cărbune din Rusia

Polonia a decis să blocheze importurile de cărbune din Rusia în cadrul unei licitaţii, a anunţat guvernul ţării, conform Sky News.

Măsura face parte dintr-o strategie globală de reducere a dependenţei de Rusia pentru furnizarea de energie către alte ţări.

Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Mueller, a declarat că ţara va impune, de asemenea, sancţiuni financiare pentru orice entitate privată care importă cărbune rusesc.

El a adăugat că Polonia nu mai poate aştepta ca întreaga Uniune Europeană cu 27 de naţiuni să adopte această politică.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, UE, Statele Unite şi alte câteva puteri au impus o serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Dar Europa a fost istoric dependentă de sursele de energie ruseşti şi, deşi Polonia îşi produce o mare parte din propriul cărbune, se bazează şi pe importuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
cărbune,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.