Polonia ameninţă SUA cu oprirea negocierilor pentru Patriot

Postat la 04 august 2017 103 afişări

Guvernul polonez a transmis Washingtonului că ar putea anula negocierile pentru achiziţionarea sistemului "Wisla Patriot", în contextul disensiunilor privind transferul tehnologiei aferente, Polonia semnalând că are pretenţii mai mari din partea SUA decât ţări precum România, scrie ziarul Polityka.

Polonia ameninţă SUA cu oprirea negocierilor pentru Patriot

În iulie, Bartosz Kownacki, adjunct al ministrului polonez al Apărării, a transmis Agenţiei americane de Cooperare în domeniul Apărării că Polonia condiţionează continuarea negocierilor de posibilitatea transferului de tehnologie. Printre destinatarii scrisorii trimise de Guvernul Poloniei s-au numărat şi Ann Cataldo, subsecretar american al Apărării pentru Exporturi militare, şi Beth McCormick, directorul pentru Tehnologie din cadrul Pentagonului.

"Transferul celor 12 tipuri de tehnologie, considerat necesar în virtutea legislaţiei poloneze, are un impact esenţial asupra semnării Memorandumului privind oferta şi acceptarea de către Guvernul Republicii Polonia. Refuzul de a îndeplinire a acestor condiţii va avea ca efect refuzul ofertei, cu efectul opririi procedurilor de obţinere a sistemului Wisla Patriot", a transmis Bartosz Kownacki.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.