Poliţista care îşi ia concediu 64 de zile într-un an şi are salariul mai mare ca al primului ministru

Postat la 09 august 2016 1435 afişări

Poliţista care îşi ia concediu 64 de zile într-un an şi are salariul mai mare ca al primului ministru

Cei mai bine plătiţi şefi de poliţie din Marea Britanie îşi iau şi câte 64 de zile de concediu pe an, unii dintre ei câştigând şi peste 200.000 de lire sterline pe an. Aceştia profită de legea care le permite să decidă ei înşişi de câte zile libere au nevoie. Mulţi pretind că au nevoie de 12 săptămâni pe an, ceea ce înseamnă că muncesc, de fapt, mai puţin de patru zile pe săptămână, informează Daily Mail

O lacună în regulamentele Poliţiei afirmă că toţi ofiţerii cu rang înalt, care au peste 10 ani experienţă, au dreptul la „cel puţin 48 de zile de vacanţă pe an – şi pot decide singuri, în mod eficient, câte zile îşi doresc.” Unele secţii recunosc că nu mai înregistrează în mod oficial numărul de zile de vacanţă pe care şi-l iau şefii, însă dintre cei care au înregistrat numărul, opt au declarat că superiorii lor şi-au luat 45 de zile pe an., iar cel puţin 10 au beneficiat de 42 de zile.

 Aparentul abuz al acestui privilegiu – în condiţiile în care majoritatea câştigă mai mult decât primul ministru- continuă chiar şi după ce fac reduceri de bugete şi se plâng de resursele reduse, care nu sunt suficiente în lupta contra infracţionalităţii.

Un exemplu în acest sens este şefa secţiei de poliţie Gloucestershire, care şi-a sărbătorit promovarea luându-şi 13 zile de concediu în primele ei două luni în funcţie. Prima săptămână a petrecut-o la schi în Canada. Femeia de 53 de ani şi-a actualizat constat reţelele de socializare, informându-şi prietenii virtuali că vremea este „fabuloasă”. Trei luni mai târziu, şi-a luat o altă vacanţă, iar la o lună după ultima, a plecat timp de o săptămână la Paris, de unde a postat iarăşi pe social media.

Mesajele sale vesele sunt puţin probabil agreate de personalul de pe front, avertizaţi de multe ori că se află în posibilitatea de a-şi pierde locul  de muncă. Domnişoara Davenport a preluat şefia poliţiei în ianuarie 2013 şi pe fondul presiunilor bugetare uriaşe s-a confruntat cu tăierea bugetului într-un procent de 20%.  Ea şi-a luat în anul 2013-2014 64 de zile de concediu şi 59 de zile anul trecut, iar pachetul ei salarial este de 179.000 de lire sterline.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Gloucestershire a susţinut că cele 64 de zile „includ şi zilele de odihnă şi weekend-urile, fiind singurele zile ale anului când şefa poliţiei nu a lucrat”.  Însă ceva timp mai târziu, tot el a clarificat faptul că şefa sa a avut 86 de zile de odihnă, cele mai multe dintre ele la sfârşit de săptămână, în plus faţă de cele 64 de zile de concediu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
concediu,
politie,
sefi,
lege,
nevoie,
castigare,
munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.