Prima ţară care interzice aplicaţia Pokemon Go

Postat la 08 august 2016 428 afişări

O ţară a interzis aplicaţia Pokemon Go din cauza unor "raţiuni legate de securitate", fără a preciza, însă, care ar fi acestea. Mai multe ţări şi-au exprimat îngrijorarea faţă de siguranţa celor care joacă Pokemon Go, relatează BBC.

Prima ţară care interzice aplicaţia Pokemon Go

 Autorităţile din Iran au interzis aplicaţia Pokemon Go din cauza unor "raţiuni legate de securitate".

Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Zonelor Virtuale, instituţia oficială din Iran care supraveghează activitatea online. Astfel, Iranul devine prima ţară care interzice Pokemon Go, joc care îi provoacă pe jucători să viziteze locuri din lumea reală pentru a prinde monştri animaţi.

În ciuda restricţiilor legate de utilizarea Internetului, iranienii au vorbit pe reţelele de social media despre jocul Pokemon Go. Potrivit unor surse, autorităţile de la Teheran aşteptau să vadă în ce măsură ar fi cooperat creatorii jocului cu aceştia înainte de a lua o decizie de a interzice jocul.

Autorităţile din Indonezia le-au interzis poliţiştilor să joace jocul în timp ce se aflau în misiune, iar un jucător francez a fost arestat luna trecută după ce a ajuns tocmai pe o bază militară încerând să prindă Pokemoni.

Un lider spiritual saudit a emis o fatwa, o interdicţie faţă de aplicaţia de realitate augmentată Pokemon, fatwa fiind emisă în trecut şi pentru jocurile, abţibildurile, desenele animate şi suvenirurile Pokemon. Astfel, interdicţia emisă pentru franciza Pokemon de clericii islamici veche de 15 ani este din nou actuală.

În religia musulmană, o "fatwa" este o opinie pe teme religioase privind legea islamică emisă de un membru al clerului musulman (care are şi atribuţii de legiuitor). Potrivit deciziei liderului islamic, jocul conţine imagini interzise şi contravine interdicţiei islamice privind jocurile de noroc, însă influenţa unei fatwa poate rămâne doar una zonală, pe un anumit teritoriu, şi nu este neapărat aplicabilă întregii ţări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.