Politica la români: Câinele nu pleacă de la măcelărie

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 ianuarie 2013 57 afişări

Nu pleacă aşa uşor câinele de la măcelărie, a remarcat corect fruntaşul PDL Dorin Florea, referindu-se la declaraţia ironică a preşedintelui Traian Băsescu că acceptă propunerea USL de a demisiona cu câteva luni mai devreme, spre a permite comasarea alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare de la anul, doar dacă şi cei 588 de parlamentari îşi dau demisiile şi dacă Parlamentul va fi revizuit Constituţia în sensul referendumului din 2009.

Mâncărimea de limbă şi bătaia din pinteni ale actualei puteri, în special ale PNL, de a-l înlătura odată din scenă pe Băsescu s-au întors deci rapid contra USL, întrucât i-au servit pe tavă în această săptămână preşedintelui şi comunicatorilor PDL o temă tocmai bună de reîncălzit - reducerea numărului de parlamentari la 300, dacă tot e 2013 proclamat anul revizuirii Constituţiei. Mai mult, i-au servit preşedintelui pe tavă ocazia de a se arăta consecvent, întrucât acum e a treia oară în ultimii trei ani când Traian Băsescu îşi oferă demisia contra respectării referendumului din 2009.

Ca şi în 2011 şi 2012, oferta lui Băsescu e populistă şi incorectă faţă de electoratul care i-a dat mandat până în 2014, însă nu mai puţin populistă e ideea USL de a comasa alegerile de la anul, mai cu seamă că ea nici măcar nu se ascunde după pretinsele raţiuni economice invocate la vremea lui de Emil Boc pentru comasarea alegerilor locale şi generale din 2012, ci e pura expresie a nerăbdării de a-l da jos pe Băsescu. Că e aşa o dovedeşte Sorin Frunzăverde (fost PDL, actual PNL), care a propus direct o nouă suspendare a preşedintelui. Probabil ca să dăm odată o lecţie băncilor şi fondurilor de investiţii care ne tot laudă acum pentru stabilitate politică.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politica-la-romani-cainele-nu-pleaca-de-la-macelarie-10523501
10523501
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.