Ziua maghiarilor coloreaza Romania in rosu-alb-verde

Postat la 15 martie 2010 25 afişări

Proclamarea maghiarei drept "limba oficiala in Tinutul Secuiesc, cu acelasi statut ca si limba romana" si a zilei de 15 Martie ca "sarbatoare oficiala de interes local in Tinutul Secuiesc" a iscat reactii dintre cele mai felurite.

"In sfarsit, avem si noi ceva concret cu care sa ne mandrim de 15 Martie", se felicitau intre ei, vineri, la finalul reuniunii, liderii Consiliului National Secuiesc si ai Partidului Civic Maghiar, care s-au reunit pentru a lua "hotarari de maxima importanta pentru cauza sfanta a autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc". Radicalii maghiari au primit, ieri, replica radicalilor romani. La Cluj-Napoca, 100 de persoane au participat la un mars organizat de Noua Dreapta. La Bucuresti, politicienii au reactionat fiecare dupa propriul interes.

Cititi mai multe despre reactiile iscate de ziua de 15 martie pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/ziua-maghiarilor-coloreaza-romania-in-rosu-alb-verde-5745118
5745118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.