Viaţa politică la români: El spune, ea spune, ei spun

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 octombrie 2011 15 afişări

În lipsa altor evenimente demne de interes, prim-planul politic al ultimei săptămâni a fost ocupat de conflictele din interiorul principalelor partide, reîncălzite de diverse declaraţii publice făcute de lideri.

De data aceasta, cearta în PDL a pornit de la un năduf al deputatului Cezar Preda, supărat că Monica Macovei, vicepreşedinte al partidului, îşi continuă campania de critici "pe blog" la adresa corupţiei din PDL, în loc să ridice problema în conducerea partidului sau să plece şi să-şi facă un partid propriu alături de Noua Republică a lui Mihail Neamţu şi de alţi cârtitori contra "gărzii vechi" din PDL - Sever Voinescu, Cristian Preda, Teodor Baconschi, Valeriu Stoica şi Sebastian Lăzăroiu.

Monica Macovei a trezit iniţial speranţele adepţilor Noii Republici că va veni în sfârşit alături de ei, după ce Evenimentul Zilei i-a publicat un interviu mai vechi în care ea spunea că i-ar plăcea să-şi facă un partid nou, însă ulterior a lămurit că nu pleacă din partid la indicaţiile lui Preda şi că preferă să ia parte la reformarea PDL din interior.

Cât despre USL, micul foc al săptămânii s-a aprins de la spusele ex-preşedintelui Ion Iliescu, care îl trăgea din nou de urechi cu delicateţe pe Victor Ponta pentru "anumite goluri" specifice tinereţii (goluri de care a trecut Adrian Năstase, preferat de Iliescu pentru funcţia de premier) şi dezavua individualismul lui Mircea Geoană, dând a înţelege că acesta şi-ar pregăti o revenire în fruntea PSD.

În replică, Geoană l-a acuzat pe Iliescu de "răutate adunată în timp", spunând că fostul şef al partidului are o problemă în a accepta orice alt lider al PSD în afară de el însuşi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/viata-politica-la-romani-el-spune-ea-spune-ei-spun-8893977
8893977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.