Senat: CNAS trece sub control parlamentar, inclusiv la numiri si buget

Postat la 06 aprilie 2011 12 afişări

Senatorii au adoptat, miercuri, o propunere de modificare a Legii 95/2006, privind reforma in sanatate, prin care CNAS trece sub controlul Parlamentului, inclusiv la aprobarea bugetului, a statutului, dar si la numirea consiliului de administratie.

Propunerea de modificare a Legii 95.2006 a fost initiata de senatori si deputati apartinand tuturor grupurilor parlamentare si a fost adoptata de plen cu 61 de voturi "pentru", 13 voturi "impotriva" si 32 de abtineri. Conform initiativei adoptate, CNAS va fi institutie publica autonoma, aflata sub control parlamentar, urmand sa functioneze pe baza unui statut propriu, avizat de Consiliul de Administratie si avizat de Parlament. CA al CNAS urmeaza sa fie constituit dintr-un presedinte numit de Parlament, opt membri reprezentanti ai statului, din care unul numit de presedinte, trei de premier si patru de catre grupurile parlamentare reprezentantive, alti patru membri numiti de confederatiile patronale, alti patru membri numiti de confederatiile sindicale si alti doi membri numiti de comisiile parlamentare, la recomandarea Consiliului National al Persoanelor Varstnice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cnas,
senat,
parlament,
decizie
/actualitate/politic/senat-cnas-trece-sub-control-parlamentar-inclusiv-la-numiri-si-buget-8135249
8135249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.