Romania si Bulgaria ar putea adera in martie doar la spatiul aerian Schengen

Postat la 27 februarie 2011 59 afişări

Germania si-a schimbat pozitia privind aderarea Bulgariei si a Romaniei la Schengen, iar acum numai Franta mai cere amanarea acesteia, potrivit ministrului bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov.

O solutie de compromis avansata in aceasta saptamana la Bruxelles a fost, potrivit unor surse diplomatice, ca Romaniei si Bulgariei sa li se permita doar aderarea la spatiul aerian Schengen in martie, urmand ca in octombrie sa poata fi luata o decizie si privind frontierele terestre, daca vor exista progrese ale celor doua state. Franta si Germania, carora li s-au alaturat ulterior Finlanda si Olanda, si-au exprimat in mod repetat opozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen in martie, argumentand ca ambele tari au in continuare probleme cu justitia si aplicarea legii.

Potrivit lui Tvetanov, Finlanda si Olanda inclina mai degraba sa urmeze pozitia actuala a Germaniei decat pe cea a Frantei. El a subliniat ca Franta nu are argumente clare pentru amanarea aderarii Bulgariei, ci doar vrea conditionarea ei de Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/romania-si-bulgaria-ar-putea-adera-in-martie-doar-la-spatiul-aerian-schengen-8014361
8014361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.