Prea multe intrebari pune Udrea la referendumul pentru Bucuresti

Autor: Mihai Mitrica Postat la 16 aprilie 2011 53 afişări

Copresedintii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au amenintat ca PSD, PNL si PC vor boicota referendumul pentru administratia Bucurestiului, daca acesta va contine cele sapte intrebari stabilite de Consiliul General la initiativa PDL, pentru ca legea referendumului ar cere doar o singura intrebare.

Referendumul local referitor la Legea Capitalei va fi organizat in 19 iunie, conform formei aprobate in sedinta CGMB, in forma propusa de PDL, cu sapte intrebari:

"Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?"

"Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o administratie?"

"Va doriti o Capitala cu sase sectoare si sapte administratii?"

"Sunteti multumiti de curatenia in Capitala?"

"Va doriti o arhitectura unitara pentru Bucuresti?"

"Sunteti de acord cu cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?"

"Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general si CGMB?".

PNL si PC au decis sa organizeze referendumul ca sa determine daca bucurestenii sunt sau nu in favoarea intentiei PDL de a centraliza decizia administrativa si fondurile la Primaria Generala, in locul modelului actual, unde primariile de sector controleaza si dispun autonom de fondurile pentru dezvoltare. Opozitia considera ca o astfel de centralizare nu e decat o incercare a Elenei Udrea de a "pune mana pe banii Bucurestiului", mizand pe o victorie a unui reprezentant al PDL la viitoarele alegeri locale.

Consilierii PDL au reusit sa impuna insa lista cu cele sapte intrebari, a caror formulare vaga si contradictorie dilueaza sensul referendumului si nu mai pune in prim-plan problema simpla "vreti sa existe un singur buget sau sase bugete pentru Capitala?".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/prea-multe-intrebari-pune-udrea-la-referendumul-pentru-bucuresti-8162523
8162523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.