Parlamentarii romani vor sa hartuiasca Germania care nu ne vrea in Schengen: „S-a intors roata!”

Postat la 05 ianuarie 2011 16 afişări

Planul senatorilor si deputatilor vizeaza o derogare ceruta de Germania, prin care Berlinul solicita statelor membre UE sa fie de acord cu cresterea numarului de eurodeputati germani de la 96 la 99.

Respectiva aprobare, care se face oficial prin modificarea Tratatului de la Lisabona, presupune avizul pozitiv al tuturor parlamentelor nationale din uniune, Romania urmand sa se pronunte luna viitoare.

Prilej cum nu se poate mai bun pentru senatorii si deputatii romani din comisiile de politica externa de a se gandi de doua ori inainte de a aviza colegial derogarea germanilor. "Roata se-ntoarce", explica pentru gandul deputatul PDL Alin Popoviciu, precizand ca va vota in favoarea Germaniei doar in cazul in care executivul va solicita acest lucru: "Daca guvernul nu va veni cu un punct de vedere fata de cum sa votam, atunci nu vad de ce am acorda acest favor Germaniei. Stiti cum e: roata se intoarce si cred ca Germania nu se astepta sa aiba probleme din aceasta cauza, atunci cand a cerut amanarea aderarii la Schengen. Nu am discutat cu colegii mei de partid despre vot, dar eu unul nu voi fi de acord cu aceasta derogare pentru Germania".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
aderare,
Schengen,
Germania,
Alin Popoviciu,
PDL
/actualitate/politic/parlamentarii-romani-vor-sa-hartuiasca-germania-care-nu-ne-vrea-in-schengen-s-a-intors-roata-7863375
7863375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.