Modelul israelian în PDL

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 04 februarie 2012 20 afişări

Relatările despre cearta epopeică de la şedinţa conducerii PDL cu grupurile parlamentare din Cameră şi Senat au dezvăluit un partid cu lideri nevricoşi, bătând din pinteni pentru majorările electorale de salarii pentru popor, frustraţi că banii pentru teritoriu se scurg spre opoziţie şi mai ales speriaţi că pierd alegerile pe mâna lui Emil Boc.

Memorabile rămân, în context, atât ideea Robertei Anastase de a redesena circumscripţiile electorale în funcţie de sondajele de opinie, în aşa fel încât să avantajeze PDL, cât şi consolarea Elenei Udrea că şi partidul de guvernământ din Israel a căzut în sondaje şi a avut parte de proteste de stradă, dar şi-a revenit în câteva luni la 40% din intenţiile de vot.

Năvala unor Vasile Blaga, Ioan Oltean sau Cezar Preda de a-i cere demisia lui Emil Boc dovedeşte însă că nu mulţi s-au lăsat impresionaţi de poveştile celor două înalte doamne ale partidului. Presa s-a umplut în ultimele zile de speculaţii despre comploturi ale unor grupuri din PDL care îi cer capul premierului şi de scenarii despre eventuale guverne conduse de aşa-numiţi tehnocraţi, numele cele mai des vehiculate pentru postul de premier fiind cele ale lui Mihai Tănăsescu, George Maior, Lucian Croitoru sau Mihai-Răzvan Ungureanu.

În cele din urmă, inclusiv Elena Udrea a făcut aluzii la o posibilă schimbare de direcţie, pentru ca şansele electorale ale PDL să nu fie trase în jos de lipsa de popularitate a guvernului Boc. "Partidul şi Guvernul au stat umăr lângă umăr în lupta pentru stoparea crizei economice. Dar asta nu înseamnă că, politic, trebuie să piardă împreună. Guvernul şi guvernarea trebuie să fie mândria, argumentul principal electoral al PDL, nu o greutate care să atârne de picioarele lui. Guvernul trebuie să fie puternic, prin cei care îl compun, dar şi prin susţinerea din Parlament. Pentru asta este nevoie de un drum nou, pe care să pornim în forţă, dar neapărat împreună!", a scris Udrea pe blog.

"Nu comentez asemenea decizii sau asemenea speculaţii, eu ştiu ce am de făcut", a declarat sâmbătă premierul Emil Boc, solicitat de presă să comenteze zvonurile despre o posibilă demisie a sa în cursul săptămânii viitoare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/modelul-israelian-in-pdl-9205618
9205618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.