Guvernul a decis sa plafoneze majorarea salariilor in educatie. Boc: "Economia nu poate suporta o crestere de 50 la suta"

Postat la 01 aprilie 2011 14 afişări

Guvernul va promova in Parlament, posibil prin angajarea raspunderii, un proiect de act normativ care sa plafoneze majorarea salariilor pentru profesori, considerand ca economia nu poate suporta la acest moment o crestere salariala de 50%.

Premierul Emil Boc a anuntat, la finalul sedintei de joi a Guvernului, ca proiectul de act normativ a fost discutat in prima lectura si va fi transmis Consiliului Economic si Social. "Astazi nu ne permitem sa platim majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. Ar fi ideal si de dorit, dar ar crea riscul compromiterii stabilitatii financiare", a spus Boc. El a aratat ca, din cauza unor practici judiciare neuniforme, unii profesori au dreptul la o majorare salariala cu 50%, iar altii la o crestere mai mica, motiv pentru care este nevoie de un act normativ care sa reglementeze unitar acest sistem de salarizare.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
plafonare,
profesori,
educatie,
Boc,
decizii
/actualitate/politic/guvernul-a-decis-sa-plafoneze-majorarea-salariilor-in-educatie-boc-economia-nu-poate-suporta-o-crestere-de-50-la-suta-8118363
8118363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.