De ce nu trec legile în Parlament

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 06 noiembrie 2011 12 afişări

După ce a declarat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe o serie dintre legile care trenează în Parlament, dacă puterea nu se mobilizează să le voteze, iar opoziţia le refuză de-a dreptul, preşedintele Traian Băsescu a trimis preşedinţilor celor două Camere o scrisoare în care le cere să promoveze legea asistenţei sociale, modificarea legii privind statutul judecătorilor şi al procurorilor şi alte acte normative din domeniul juridic.

Opoziţia, prin Victor Ponta, a dezavuat în continuare legile cerute, afirmând că legea asistenţei sociale va avea efecte negative asupra populaţiei cu venituri reduse, iar modificarea procedurii de numire a magistraţilor Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie, dorită de Băsescu, nu e o cerinţă a UE, aşa cum susţine preşedintele, ci reflectă doar intenţia Cotrocenilor de a promova la ÎCCJ procurori de la DNA, pentru a continua şi în 2012 campania "dosarelor politice".

Problema nu e însă numai, sau atât la opoziţie, cât la parlamentarii puterii, care au dovedit că nu doresc din motive electorale legea asistenţei sociale şi nu doresc din motive mai personale să-i dea mai multă putere braţului deocamdată cam scurt al justiţiei. O concluzie provizorie i-ar aparţine ex-ministrului Sebastian Lăzăroiu, care reflecta la B1TV că Traian Băsescu deţine în continuare controlul în PDL, unde "foarte mulţi oameni îl ascultă, dar nu mai e ca altă dată. Ca popularitate s-a mai erodat, e normal".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/de-ce-nu-trec-legile-in-parlament-8944448
8944448
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.