Cine sunt noii sefi ai PDL

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 mai 2011 30 afişări

Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur si Sorin Frunzaverde sunt cei patru noi prim-vicepresedinti ai PDL, alesi duminica la Conventia Nationala a partidului. Frunzaverde este singurul dintre ei care a facut parte din echipa care l-a sustinut pe Vasile Blaga pentru sefia partidului.

Pentru aceeasi functie a mai candidat si Toader Paleologu, care n-a reusit sa adune insa numarul de voturi necesar.

Ioan Oltean a fost ales secretar general al PDL, invingand-o pe contracandidata lui, Sullfina Barbu.

Cei 15 noi vicepresedinti ai partidului, alesi din peste 30 de candidati, sunt Elena Udrea, Toader Paleologu, Sever Voinescu, Anca Boagiu, George Scripcaru, Romeo Raicu, Mircea Hava, Traian Igas, Gheorghe Stefan, Dorin Florea, Mihai Stanisoara, Monica Macovei, Mihaela Popa, Florin Popescu, Victor Tarhon. Acestea au fost atribuite, la fel ca in cazul functiilor de prim-vicepresedinti, incercand sa se tina seama de proportia de voturi primite de Emil Boc si de Vasile Blaga, astfel incat sustinatorii primului sa fie mult superiori numeric.

De remarcat prezenta pe lista a "reformistilor" Macovei si Voinescu, care au anuntat ca sustin motiunea lui Emil Boc cu scopul de a gasi sustinere pentru proiectul lor de introducere a criteriilor de integritate morala in statutul partidului. Cel de-al treilea din echipa reformistilor, Cristian Preda, nu a candidat, iar pentru presedintia partidului l-a sustinut pe Toader Paleologu.

Celelalte functii care vor fi ocupate duminica prin votul celor peste 1.300 de delegati prezenti la Conventie sunt cele de secretari generali adjuncti, in numar de trei, si de secretari executivi, in numar de sase.

Sambata, in prima zi a Conventiei, premierul Emil Boc a fost ales presedinte al partidului, cu 868 de voturi contra 499 obtinute de Vasile Blaga.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/cine-sunt-noii-sefi-ai-pdl-8267921
8267921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.