Ce urmeaza dupa alegerile din PDL? Un guvern tehnocrat?

Autor: Mihai Mitrica Postat la 14 mai 2011 15 afişări

Inainte de congresul lamuritor al PDL, care a inceput azi, nu era clara situatia lui Emil Boc, in oricare dintre variante - fie ca ar castiga alegerile, fie ca le-ar pierde in favoarea lui Vasile Blaga.

Surse binevoitoare au dat chiar inaintea inceperii congresului drept sigura demisia lui Boc din functia de la Guvern daca va castiga un nou mandat la conducerea partidului, eliberand astfel drumul pentru un premier tehnocrat - eventual in persoana lui Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, care a declarat acum cateva zile ca ar lua in considerare aceasta functie daca i s-ar propune.

Greu de crezut insa ca premierul, care a anuntat ca nu demisioneaza decat atunci cand nu ar mai avea sprijin parlamentar, nu cand o propune presedintele Traian Basescu, va face un astfel de gest dintr-un calcul politic caruia i se pot gasi usor multe neajunsuri.

Mai merita consemnata absoluta liniste in care si-a desfasurat campania Vasile Blaga, cel mai putin prezent in media dintre toti cei trei candidati. Singura iesire in presa notabila a fost la finalul campaniei, cand Blaga a dat asigurari ca echipa partidului va ramane la fel de puternica, indiferent de cel care va castiga Conventia Nationala.

Faptul ca tabara lui Blaga a reusit sa impuna votul in ordine alfabetica a delegatilor, nu in ordinea alfabetica a filialelor poate fi considerat o batalie castigata inaintea razboiului, pentru ca astfel s-a diminuat mult capacitatea de control a sefilor de organizatii. Dar, ca in orice congres politic din ultima perioada, sortii ramaneau deschisi inaintea competitiei pentru oricare dintre cei doi candidati cu sanse, Theodor Paleologu recunoscandu-si in repetate randuri rolul mai mult simbolic in cursa.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/ce-urmeaza-dupa-alegerile-din-pdl-un-guvern-tehnocrat-8266675
8266675
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.