Ce şanse au contracandidaţii lui Oprescu la Primărie

Autor: Mihai Mitrica Postat la 21 august 2011 31 afişări

Trei fruntaşi democrat-liberali s-au înscris în cursa internă pentru desemnarea unui candidat la Primăria Capitalei: deputatul Silviu Prigoană, senatorul Costică Canacheu şi vicepreşedintele PDL Toader Paleologu.

Dintre cei trei, Silviu Prigoană este creditat cu cele mai multe şanse, având în vedere atât notorietatea sa, cât şi capacitatea de a face faţă cheltuielilor unei campanii electorale. După primele ieşiri publice de la anunţarea intrării în cursă, a devenit evident că Paleologu mizează, ca şi la congresul partidului, pe carisma sa şi pe capacitatea de a atrage voturile nemulţumiţilor, însă şansele sale sunt teoretice, pentru că PDL nu-şi permite să lanseze împotriva lui Sorin Oprescu un contracandidat insolit.

Europarlamentarul Cristian Preda notează pe blogul său, referindu-se la Prigoană, că "are avantajul de a fi fost, în recenta Convenţie a PDL, cel mai simpatizat dintre vicepreşedinţi", în timp ce Paleologu are avantajul de a fi "singurul deputat PDL din Bucureşti care a fost ales cu majoritatea voturilor dintr-un colegiu, şi nu prin distribuirea proporţională".

"Alternativa la Oprescu nu poate veni din altă parte, de vreme ce USL nu vrea să rişte o înfrângere şi probabil nu va prezenta pe nimeni", apreciază Preda.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/ce-sanse-au-contracandidatii-lui-oprescu-la-primarie-8637284
8637284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.