Ca să ştie alegătorii dacă le cresc sau nu salariile şi pensiile

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 07 noiembrie 2011 14 afişări

După USL, a intervenit şi UDMR să pună condiţii pentru adoptarea bugetului pe 2012, afirmând prin ministrul Laszlo Borbely că formaţiunea nu va vota decât dacă va primi garanţii că vor fi creşteri de salarii şi pensii.

Borbely susţine că solicitarea lui este conformă înţelegerii cu FMI, care a acceptat în negocierile cu partea română ca deficitul bugetar iniţial de 1,9% din PIB (calculat în bază numerar) să fie majorat în a doua jumătate a anului la 2,5% (corespunzător limitei de 3% calculat în bază ESA, sistemul de raportare contabilă la care România va trece din 2012).

Preşedintele Traian Băsescu a confirmat că aceasta va fi schema de stabilire a deficitului, însă înţelegerea cu FMI nu prevede nicio garanţie că vor fi mărite salariile şi pensiile. Potrivit lui Băsescu, singura garanţie la momentul actual este că în 2012 nu vor fi reduse salariile şi pensiile.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/ca-sa-stie-alegatorii-daca-le-cresc-sau-nu-salariile-si-pensiile-8944849
8944849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.