Avem un arbitru stelist

Postat la 24 iunie 2008 7 afişări

Decizia conducerii PD-L de a negocia cu liderul PNG, Gheorghe Becali, o majoritate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti care sa contracareze eventuala alianta a PSD cu PNL la Primarie a parut, saptamana trecuta, sa prefigureze o situatie destul de bizara in perspectiva alegerilor generale, in care partidul condus de Emil Boc se aliaza cu o formatiune al carei sef e cercetat de DNA pentru coruptie si ale carui vederi politice extremiste sunt departe de a onora cartea de vizita a unui PD-L care se pregateste de guvernare.

Un punct destul de prost pentru PD-L l-a constituit si faptul ca fostul primar Adriean Videanu s-a grabit sa negocieze cu Becali (care astfel si-a impus cu usurinta un om pentru al doilea post de viceprimar, primul ramanand la democrat-liberalul Razvan Murgeanu) inca dinainte de a incerca, macar pentru ochii opiniei publice, o discutie cu PNL, formatiunea teoretic cea mai apropiata ideologic de PD-L, si inainte de a-l consulta pe noul primar Sorin Oprescu in privinta viitorilor viceprimari.

Graba PD-L de a se alia cu grupul lui Becali, la care s-ar putea adauga si o alianta cu PRM, brusc intors la sentimente mai bune fata de partidul apropiat de Basescu ("Sa va fereasca Dumnezeu de o alianta Vadim-Basescu", ameninta pagina de internet a revistei Romania Mare), lasa liber drumul unor eventuale argumente morale care sa justifice o potentiala colaborare a PSD cu PNL.

Cat despre eficienta aliatului ales de PD-L in lupta cu adversarii sai politici, aceasta s-a verificat deja, ca de obicei, la televiziune, unde Becali l-a atacat pe liberalul Ludovic Orban, cel pe care Sorin Oprescu l-ar fi preferat ca viceprimar, numindu-l "chitarist alcoolist" si a parat in direct PNL ca ar fi incercat sa-i cumpere bunavointa in CGMB oferindu-i niste terenuri in sectorul 1. Cat despre anchetarea lui Becali la DNA, replica lui Murgeanu a fost cat se poate de edificatoare: "Este cumva Gigi Becali condamnat?".

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/avem-un-arbitru-stelist-2736488
2736488
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.