Arta politicii: ciondăneli cu Roberta

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 aprilie 2012 23 afişări

Mult-aşteptata depunere a moţiunii de cenzură a cedat locul, din punct de vedere mediatic, incidentului legat de noua încercare a opoziţiei de a o da jos pe Roberta Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor.

Opoziţiei i-a căzut bine incidentul, mai întâi fiindcă liderul PSD recunoscuse că ar mai fi nevoie de 15 voturi pentru ca moţiunea să treacă, mai apoi pentru că pedeliştii au refuzat să introducă pe ordinea de zi a Camerei cererea USL de revocare a Robertei Anastase din funcţie, ceea ce a oferit USL un prilej de a părăsi de tot plenul şi de a ameninţa că nu se mai întorc sub nicio formă în Cameră atâta vreme cât Anastase rămâne acolo "ca să-i fure", cum a spus Victor Ponta.

Pedeliştii au argumentat că, potrivit regulamentului Camerei, preşedintele acesteia poate fi revocat din funcţie la propunerea grupului parlamentar care l-a propus - în cazul de faţă, la propunerea PDL, deci nu a USL.

În schimb, la Senat, unde graţie venirii traseiştilor de la PDL, USL a căpătat majoritatea, Ion Iliescu a vehiculat ideea schimbării preşedintelui Senatului, Vasile Blaga. Liberalii însă, prin vocea lui Dan Radu Ruşanu, s-au opus. "Un preşedinte ca Vasile Blaga arată că în partide pot să existe şi oameni competenţi şi cu echidistanţă politică", a proclamat Ruşanu.

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, care va fi dezbătută în următoarele zile în Parlament, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu declară că nu are emoţii. Întrebat, duminică, de ziarişti cum întâmpină moţiunea, premierul a spus că aşteaptă "momentul când, în calitate de destinatar al moţiunii, mă voi putea adresa Parlamentului şi, în acelaşi fel, întregii ţări. Pentru că această moţiune atacă probleme care vizează activitatea guvernamentală, dar care trebuie tratate şi în materie de principiu, şi în materie de detalii tehnice. Sunt foarte mulţumit că vine această moţiune".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/arta-politicii-ciondaneli-cu-roberta-9559750
9559750
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.