Politia se inarmeaza cu radare „stealth“ pentru vitezomanii cu detector antiradar

Postat la 18 februarie 2010 52 afişări

Politia rutiera scoate pe sosele o noua generatie de radare, capabile sa scape de detectoarele soferilor. Peste 100 de astfel de aparate, marca Autovision, au fost deja distribuite in teritoriu, urmand ca in curand numarul lor sa ajunga la 449.

In medie, in fiecare judet vor fi cate zece radare, in paralel urmand sa fie folosite si cele vechi. Cele mai multe vor fi in dotarea agentilor de circulatie bucuresteni.

Potrivit politistilor, noile radare au o tehnologie care permite tinerea lor in stand-by, ceea ce le face de nedectat pentru detectoarele radar. In momentul in care este declansata pornirea, vitezomanul este surprins in flagrant, inainte de a mai putea reactiona. Politistii au incercat aceasta metoda si cu vechile aparate, pe care le porneau brusc, insa aveau surprize in instanta, cand contravenientul contesta masura de sanc¬tionare. Judecatorii constatau ca precizia aparatului era afectata de pornirea intempestiva, care ii afectau parametrii de inregistrare.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politia,
radare,
vitezomani,
detector,
Autovision,
soferi
/actualitate/politia-se-inarmeaza-cu-radare-stealth-pentru-vitezomanii-cu-detector-antiradar-5549291
5549291
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.