PNL atacă la CCR legea care măreşte Indicele Social de Referinţă pentru ajutoarele sociale

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 octombrie 2020 61 afişări

Liberalii au sesizat CCR cu privire la legea care măreşte de la 500 la 1200 de lei Indicele Social de Referinţă, în baza căruia se calculează ajutoarele sociale. PNL acuză că legea este impredictibilă şi contradictorie şi nu indică sursa de finanţare.

PNL atacă la CCR legea care măreşte Indicele Social de Referinţă pentru ajutoarele sociale

Iniţiativa legislativă atacată la CCR are ca obiect de reglementare modificarea art.331şi art. 127 alin.(2) din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul creşterii valorii indicatorului social de referinţă de la 500 de lei la 1200 lei, precum şi reglementarea obligativităţii modificării anuale a acesteia, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de indicele prognozat al preţurilor de consum.

„Dispoziţiile Legii pentru modificarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă nu respectă reglementările de tehnică normativă în sensul în care reglementarea este impredictibilă şi contradictorie. Este încălcat art.1 alin.(3) din Constituţia României referitor la principiul securităţii juridice”, potrivit sesizării PNL.

Liberalii mai acuză că Legea nu indică sursa de finanţare.

Legea Legea pentru modificarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, care prevede majorarea valorii ISR, a fost adoptată pe 13 octombrie de Camera Deputaţilor cu 167 voturi „pentru”, 91 voturi „contra” şi 5 abţineri.

Pe baza ISR se calculează diverse beneficii sociale, printre care ajutorul pentru şomaj, sprijinul pentru persoanele cu dizabilităţi, venitul minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pnl,
ccr,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.