Plouă cu bani pentru şefii Electrica, firmă care a terminat 2021 cu pierderi istorice de 553 mil. lei: Directorul general a încasat 1 mil. lei, iar directorul de vânzări a avut un bonus de 0,6 mil. lei că şi-a dus cu bine mandatul la termen

Autor: Roxana Petrescu Postat la 04 martie 2022 2460 afişări

Plouă cu bani pentru şefii Electrica, firmă care a terminat 2021 cu pierderi istorice de 553 mil. lei: Directorul general a încasat 1 mil. lei, iar directorul de vânzări a avut un bonus de 0,6 mil. lei că şi-a dus cu bine mandatul la termen

Câştigurile financiare ale executivilor Electrica au continuat să fie de elită, chiar dacă firma a terminat anul cu un minus istoric de 553 de milioane de lei. Practic, în fiecare zi din ultimul trimestru din 2021, Electrica a înregistrat pierderi de 1,4 milioane de euro.

Corina Popescu, în schimb, CEO-ul companiei, a primit la finalul anului trecut remuneraţii brute şi beneficii de circa 1 milion de lei, ceea ce înseamnă o medie lunară de circa 18.500 de euro. Din această sumă, remuneraţia fixă încasată de Corina Popescu a fost de 751.561 lei, cu circa 2% mai mare faţă de cea din 2020, an în care grupul Electrica a înregistrat un profit net de 387 de milioane de lei. În contextul în care documentele oficiale ale Electrica arată că CEO-ul Corina Popescu şi-a îndeplinit obiectivele de performanţă în proporţie de peste 70%, aceasta a primit şi o remuneraţie variablă brută anuală de 269.623 lei, arată Raportul de remunerare al companiei pentru anul trecut.

Dar remuneraţia de 1 milion de lei încasată de Corina Popescu nu este totuşi cea mai mare. Cătălina Popa, fostul director de vânzări al companiei, a terminat anul cu o remuneraţie totală de 1,75 de milioane de lei, din care peste 600.000 de lei pentru că şi-a dus cu bine mandatul la termen. Bibiana Constantin, fostul director de resurse umane al companiei, a terminat şi ea anul cu 1,167 milioane de lei, din care peste 523.000 de lei au fost un bonus pentru terminarea mandatului.

La începutul lunii trecute, grupul Electrica a anunţat, pe Bursă, lansarea unui proiect de reorganizare care reprezintă, cel puţin în acest moment, 35 de posturi restructurate când de fapt grupul are peste 8.000 de oameni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
electrica,
trecut,
firma,
incasari,
mandat,
pierderi,
bonus,
termen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.