Pisica moartă de la poartă şi pielea ursului din pădure

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 08 decembrie 2012 24 afişări

Încă un mic scandal electoral a izbucnit pe tema fondurilor europene, după ce premierul Victor Ponta a anunţat că Bruxellesul i-a trimit scrisoarea privind deblocarea POSDRU, blocat începând din luna mai din cauza neregulilor rămase de la guvernarea Boc, şi că urmează şi scrisoarea despre deblocarea Programului Operaţional Regional.

PDL, ca să scape de răspunderea guvernului Boc în proasta alocare a banilor europeni, a încercat să dea vina pe USL pentru faptul că UE vrea acum un nou audit şi corecţii financiare de un sfert din valoarea proiectelor POSDRU, din cauza alocărilor deficitare. Guvernul USL are însă alte muşte pe căciulă, cât se poate de reale: în noiembrie, rata reală de absorbţie pentru toate cele şapte programe UE cu fonduri structurale şi de coeziune a fost neschimbată faţă de luna precedentă - 1,867 miliarde euro, adică 9,72%, ceea ce înseamnă zero euro intraţi în economie.

Din păcate, soluţia USL la absorbţia slabă a banilor europeni nu e mai bună decât soluţia găsită la vremea lui de PDL când a înfiinţat inutilul Minister al Afacerilor Europene, inutil atâta vreme cât grosul banilor erau administraţi de MDRT. Anume, premierul Victor Ponta a anunţat că vrea să înfiinţeze un Minister al Energiei, unul al Sportului şi unul al Turismului ca instituţie de sine stătătoare, adică exact ca pe vremea guvernării PDL-PSD, când ministerul respectiv fusese creat pentru Elena Udrea. Conform ministrului Puiu Haşotti, ar urma să fie creat şi un Minister al Marilor Proiecte Naţionale (?), "care să atragă şi bani europeni" şi care probabil va bate vechiul MDRT al lui Udrea la capitolul instituţii-mamut bune de îmbogăţit clientela politică.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pisica-moarta-de-la-poarta-si-pielea-ursului-din-padure-10378786
10378786
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.