Pink Post ajunge la un deceniu de activitate pe piaţa locală de servicii poştale, cu venituri de peste 17 milioane de euro

Autor: Andra Stroe Postat la 05 martie 2020 378 afişări

Pink Post ajunge la un deceniu de activitate pe piaţa locală de servicii poştale, cu venituri de peste 17 milioane de euro

La 10 ani de la trimiterea primului plic, în ianuarie 2010, Pink Post, liderul pieţei de servicii poştale private din România, a ajuns în prezent la afaceri de peste 17 milioane de euro şi sute de milioane de livrări anuale.

Astfel, în 2019, compania a efectuat peste 108 milioane de trimiteri poştale, reprezentând aproximativ 30% din numărul total de plicuri expediate la nivel naţional, iar pe segmentul de trimiteri publicitare neadresate, compania a livrat anul trecut peste 242 de milioane de materiale. Timpul maxim de livrare a companiei este de maximum 5 zile lucrătoare.

Lansat în 2010, Pink Post a devenit cel mai mare operator privat de servicii poştale din România după numărul de trimiteri, prin livrarea a 650 de milioane de plicuri în perioada 2010-2019 şi a 833 de milioane materiale publicitare adresate si neadresate, având o contribuţie totală de aproximativ 29.4 milioane de euro la bugetul de stat. Compania a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 17.5 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de anul precedent. Pentru anul în curs reprezentanţii businessului estimează o creştere de circa 1 milion de euro însă, cu un plus de optimism, speră să ajungă la afaceri de 20 de milioane de euro.

După 10 ani de activitate, în care curierii Pink Post au parcurs pe jos aproximativ 20 de milioane de kilometri şi au condus 35 de milioane km pentru livrarea plicurilor care au ajuns la românii din toată ţară, compania a ajuns la o flotă de 200 de maşini şi o echipă de peste 1.600 de angajaţi, livrând pentru cei peste 200 de clienţi, printre care se numără cele mai mari companii din industrii precum utilităţi, retail, instituţii financiar bancare sau companii din industria telecomunicaţiilor.

Din punct de vedere al numărului de trimiteri realizate în 2019, cele mai mari volume au fost în Bucureşti şi Ilfov, cu 28% din totalul la nivel naţional, cele mai active filiale Pink Post din ţară fiind: Pink Post Constanţa - cu 7,4 milioane de trimiteri adresate şi 11,5 milioane neadresate, Cluj (2,8 milioane de trimiteri adresate şi 15 milioane neadresate, Prahova (5,7 milioane de trimiteri adresate şi 7,5 milioane neadresate), Braşov (5 milioane de trimiteri adresate şi 6,9 milioane neadresate) şi Timiş (4,1 milioane de trimiteri adresate şi 7,5 milioane neadresate).

Istoria companiei a început în 2009, odată cu lansarea companiei de servicii poştale Total Post. Doi ani mai târziu, în 2011, Total Post a achiziţionat TCE Post, iar în 2017, compania a anunţat extinderea operaţiunilor prin fuzionarea cu Postmaster. Fuziunea a fost urmată de un proces de rebranding, la finalul căruia aceasta a devenit Pink Post, parte a grupului Radu Holding. Astăzi, compania oferă clienţilor servicii poştale şi trimiteri în regim expres la nivel naţional, datorită unei reţele teritoriale de 60 de filiale în cele mai importante oraşe din România.

În 2019, compania a anunţat crearea de servicii noi din zona curieratului, în regim de track&trace. Acestea sunt axate în special pe trimiteri de mici dimensiuni din sectorul B2B. Serviciile express de la Pink Post nu repetă reţetele clasice de curierat sau din e-commerce, încercând să se plieze mai mult pe nevoile specifice ale companiilor. Investiţiile recente, ce depăşesc 1,5 milioane de euro, au fost direcţionate înspre dezvoltarea de aplicaţii software pentru aceste servicii, dar şi pentru mărirea parcului auto, modernizarea hub-urilor şi angajarea de personal specializat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
post,
companie,
pink

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!” Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
Politicienii români, reacţie după atentatul de la Nisa: S-a atins o limită care impune măsuri ferme
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.