Piaţa cafelei a crescut în valoare cu 20% în ultimii cinci ani, dar consumul este mai mic decât în 2014

Postat la 07 octombrie 2019 86 afişări

Piaţa cafelei a crescut în valoare cu 20% în ultimii cinci ani, dar consumul este mai mic decât în 2014

Vânzările de cafea în retail au ajuns anul trecut la 403 milioane de euro, în creş­te­re cu aproape 7% faţă de anul prece­dent, arată datele European Coffee Federation, care citează compania de cercetare de piaţă Euromonitor. În volum, vânzările din super­marketuri, hipermar­keturi şi chioşcuri au fost şi ele pe o pantă ascendentă, dar cu un procent mai mic.

Astfel, în retail s-au vândut în 2018 peste 35.500 de tone de cafea, mai mult cu 3,8% faţă de anul anterior. Pe de altă parte, faţă de acum cinci ani, consumul s-a redus. În 2014, datele Euromonitor arătau că ro­mânii cumpărau din magazine peste 39.000 de tone de cafea, adică în jur de 2 kilograme per capita.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
piata,
consum,
crestere,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.