Cum vor evolua preţurile locuinţelor în următoarea perioadă: doar 10% dintre dezvoltatori cred că vor înregistra scăderi

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 octombrie 2019 356 afişări

Cum vor evolua preţurile locuinţelor în următoarea perioadă: doar 10% dintre dezvoltatori cred că vor înregistra scăderi

60% dintre dezvoltatorii imobiliari se aşteaptă la creşteri de până în 10% a preţului pe mp în următorul an, arată un studiu realizat pentru târgul Imobiliarium. Pe de altă parte, circa 30% dintre aceştia consideră că preţurile vor stagna în acelaşi interval, iar 10% sunt de părere că vor scădea.

Potrivit dezvoltatorilor, cele mai mari impedimente întâlnite de la lansarea în România au fost, de-a lungul timpului, birocraţia şi lipsa forţei de muncă, urmate îndeaproape de evoluţia imprevizibilă a factorilor externi, precum programul Prima Casă, finanţarea, accesibilitatea mijloacelor de transport.

Peste 75% dintre dezvoltatorii prezenţi la Imobliarium Băneasa activează pe piaţa locală de peste 3 ani, iar restul de 25% se încadrează în perioada 1 – 3 ani. Circa 65% construiesc blocuri, 25% au în portofoliu doar proiecte imobiliare de tip case, iar aproximativ 10% se axează pe ambele tipuri de locuinţe. În plus, peste 60% dintre ansamblurile dezvoltate de aceştia se încadrează în segmentele premium şi middle price.

Târgul Imobiliarium se desfăşoară în perioada 11-13 octombrie.

Sursa: mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.