70 de ani de la instalarea Partidului Comunist în China

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 06 octombrie 2019 36 afişări

Ceremonia de aniversare a celor 70 de ani de guvernare a Partidului Comunist în China a avut loc săptămâna trecută la Beijing.

În cadrul festivităţii, la care au participat oficiali ai statului şi ai forţelor armate chineze, elementul central a fost parada prin intermediul căreia autorităţile chineze au expus, în premieră pentru unele tehnologii, potenţialul militar şi rezultatele dezvoltării economice a Chinei. Regimul politic din China este unul socialist, în vreme ce regimul economic tinde spre capitalism, unul marcat însă de intervenţii repetate ale statului în mediul privat şi influenţat de numărul mare de companii deţinute, parţial sau integral, de guvern.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
comunism,
partid,
chinezi,
regim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.