Ministru: Iranul va folosi orice modalitate posibilă pentru a-şi exporta petrolul

Postat la 06 octombrie 2019 77 afişări

Ministru: Iranul va folosi orice modalitate posibilă pentru a-şi exporta petrolul

Iranul va folosi orice modalitate posibilă pentru a-şi exporta petrolul, a declarat duminică ministrul iranian al Petrolului, Bijan Zanganeh, citat de SHANA, site-ul Ministerului Petrolului, adăugând că exportul de ţiţei este dreptul legitim al ţării sale, potrivit Reuters.

"Vom folosi toate modalităţile posibile de a exporta petrolul nostru şi nu vom ceda presiunii Americii, deoarece exportul de petrol este dreptul legitim al Iranului", a spus Zanganeh.

Exporturile iraniene de ţiţei au fost reduse cu peste 80% atunci când Statele Unite au impus noi sancţiuni Iranului, după ce preşedintele Donald Trump a ieşit anul trecut din Acordul nuclear semnat în 2015 între Iran şi puterile mondiale.

Bijan Zanganeh a declarat miercuri în timpul unei călătorii la Moscova că piaţa mondială a petrolului se află într-o stare normală în urma atacurilor asupra infrastructurii de petrol din Arabia Saudită de la începutul acestei luni. În prezent, există un mic surplus pe partea de ofertă a pieţei de petrol, a spus el pentru reporteri.

Sursa: mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
export,
folosire,
posibilitate,
ministru,
modalitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.