Pfizer achiziţionează compania Hospira

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 26 februarie 2015 101 afişări

Pfizer Inc. anunţă semnarea unui contract pentru achiziţionarea Hospira, cel mai mare furnizor internaţional de tratamente injectabile şi produse biosimilare. Valoarea totală a achiziţiei se ridică la 17 miliarde de dolari, Pfizer oferind 90 de dolari în numerar per acţiune.

“Achiziţia Hospira se aliniază cu priorităţile noastre-cheie de valorificare a capitalului într-un mod care să creeze valoare pentru acţionari, consolidând în acelaşi timp poziţia diviziei Global Established Pharma (GEP) într-o piaţă largă, în continuă schimbare.

Adăugând portofoliului GEP cele aproximativ 200 de produse generice injectabile sterile ale Hospira, Pfizer va crea o divizie lider la nivel mondial. (...) biosimilarele comercializate de Hospira şi cele care se află pe linia de dezvoltare vor creşte portofoliul Pfizer în acest domeniu şi capacităţile de dezvoltare la nivel mondial”, se arată în comunicatul de presă transmis.

Tranzacţia este supusă unor condiţii obişnuite de finalizare, inclusiv aprobările autorităţilor de reglementare din câteva jurisdicţii şi aprobarea acţionarilor Hospira. Tranzacţia este estimată să se încheie în a doua jumătate a acestui an.

Portofoliul global de produse al Pfizer include medicamente şi vaccinuri, dar şi produse pentru ingrijirea sănătăţii. Hospira, Inc este principalul furnizor mondial de produse injectabile şi tehnologii de perfuzare şi un lider global în biosimilare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pfizer-achizitioneaza-compania-hospira-13899662
13899662
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.