Petiţia pentru renunţarea la Brexit a strâns 2,7 milioane de semnături în mai puţin de 48 de ore

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax Postat la 22 martie 2019 76 afişări

Petiţia pentru renunţarea la Brexit a strâns 2,7 milioane de semnături în mai puţin de 48 de ore

UPDATE: Petiţia pentru renunţarea la Brexit a strâns 2,7 milioane de semnături în mai puţin de 48 de ore. Comitetul pentru Petiţii din UK: ”Este cea mai mare rată de voturi din istorie. Site-ul a picat din cauza numărului de votanţi” 

O petiţie pentru revocarea Articolului 50 şi pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană a strâns aproape un milion de semnături în mai puţin de 24 de ore, informează Euronews.

Petiţia a fost postată pe site-ul Parlamentului britanic. "Guvernul a susţinut în mod repetat că ieşirea din Uniunea Europeană este voinţa poprului. Trebuie să oprim această idee dovedind nivelul ridicat de susţinere pentru rămânerea în UE. Un vot oficial s-ar putea să nu aibă loc, deci votaţi acum", au postat iniţiatorii petiţiei.

Petiţiile care sunt semnate de mai mult de 100.000 de persoane sunt automat luate în considerare pentru a fi dezbătute de parlamentari. Petiţia a fost postată miercuri şi a strâns 100.000 de semnături în primele două ore. Iniţiativa a avut un asemenea succes încât pagina de petiţii a site-ului Parlamentului de la Londra nu a fost funcţională pentru câteva ore joi.

Mai multe vedete au anunţat că au semnat această petiţie şi şi-au încurajat fanii să semneze şi ei. Printre cei care au aderat la iniţiativă se numără actorii Hugh Grant şi David Mitchell.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BREXIT,
M. BRITANIE,
petitie,
semnaturi,
renuntare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.