Comisar european: UE trece prin provocări, trebuie să investim masiv în educaţie, în inovare

Postat la 21 martie 2019 34 afişări

Comisarul european pentru economia şi societatea digitală, Mariya Gabriel, susţine că UE trece printr-o serie provocări, neavând platforme digitale suficiente, astfel încât trebuie să investească masiv în educaţie, în abilităţi, în inovare, soluţiile fiind investiţiile în cercetare.

Comisar european: UE trece prin provocări, trebuie să investim masiv în educaţie, în inovare

Mariya Gabriel a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la Startup Europe Summit, că în anul 2015 investiţiile europene în cercetare şi dezvoltare s-au ridicat la doar 2/3 din ceea ce s-a întâmplat în SUA.

”UE trece prin provocări, nu avem platforme digitale suficiente, trebuie să investim masiv în educaţie, în abilităţi, în inovare şi în securitate, în dezvoltare durabilă şi să înfruntăm realitatea. Europa este, încă, în urmă în multe domenii, din cauza unei subfinanţări în investiţii şi în cercetare. În 2015, investiţiile europene în cercetare şi dezvoltare s-au ridicat la doar 2/3 din ceea ce s-a întâmplat în SUA. Ne lipseşte politica industrială la nivelul continentului, avem o situaţie geopolitică în care câştigătorul ia totul şi ne compromite capacitatea de a ne promova valorile. Asistăm la creşterea populismului şi radicalismului, dar un lucru este clar, niciuna din aceste provocări nu va fi depăşită dacă nu reuşim să cream un ecosistem de startup-uri solid”, a spus Gabriel.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
educatie,
trecere,
uniunea europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.