Prima ţară europeană care se opune iniţiativei lui Donald Trump de admitere a Braziliei în NATO

Postat la 20 martie 2019 126 afişări

Administraţia Emmanuel Macron a respins, miercuri, iniţiativa preşedintelui SUA, Donald Trump, privind eventuala admitere a Braziliei în NATO, argumentând că Tratatul Organizaţiei Atlanticului de Nord descrie clar zona "geografică" de aplicare.

Prima ţară europeană care se opune iniţiativei lui Donald Trump de admitere a Braziliei în NATO

"NATO este o alianţă a naţiunilor legate printr-o clauză de apărare colectivă a cărei sferă de aplicare geografică este definită exact de Tratatul semnat la Washington pe 4 aprilie 1949", a transmis miercuri Ministerul francez de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.

 

Articolul 10 al Tratatului fondator al Alianţei Nord-Atlantice permite doar aderarea unor noi state din Europa, cu excepţia situaţiei în care textul ar fi revizuit.

 

În schimb, Brazilia poate semna un acord de parteneriat cu NATO, după modelul celor existente cu Australia, Noua Zeelandă, Columbia şi Coreea de Sud, precizează Administraţia de la Paris. "În cadrul misiunii de securitate prin cooperare menită să consolideze stabilitatea internaţională şi securitatea aliaţilor, NATO poate stabili forme de dialog şi de cooperare concretă cu parteneri, inclusiv din America Latină", subliniază Ministerul de Externe de la Paris.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
brazilia,
admitere,
donald trump

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.