Grupul Floria, afaceri consolidate de 22 milioane de lei în 2018

Autor: Andra Stroe Postat la 20 martie 2019 86 afişări

Grupul Floria, unul dintre cele mai importante grupuri de firme ce activează în domeniul floristic în România, a crescut anul trecut cu 35% şi a înregistrat o cifra de afaceri consolidată la nivel de Grup de 22 milioane de lei.

Grupul Floria, afaceri consolidate de 22 milioane de lei în 2018

Grupul Floria, unul dintre cele mai importante grupuri de firme ce activează în domeniul floristic în România, a crescut anul trecut cu 35% şi a înregistrat o cifra de afaceri consolidată la nivel de Grup de 22 milioane de lei. Grupul Floria are operaţiuni în online, prin Floria.ro, în retail, prin cele şase florării Floria, precum şi distribuţie angro şi amenajări peisagere.

Divizia B2B cuprinde vânzări engros către clienţi tip key account (hypermarketuri şi supermarketuri) şi IMM (florişti, florării şi depozite de flori) şi a generat 57% din veniturile grupului, respectiv 12.5 milioane de lei. Dinamica pozitivă a diviziei B2B a fost susţinută de evoluţia vânzărilor depozitului de flori şi plante şi concentrarea pe distribuţia către clienţii cu volume mari, unde Grupul Floria lucrează deja cu lanţuri internaţionale precum Carrefour, BricoDepot, Selgros şi Mega Image.

Începând cu 2018, Grupul Floria acţionează ca broker de flori activ la nivel naţional pe segmentul B2B şi a devenit alternativă locală la brokerii de flori din Olanda. Vânzările B2B către clienţii key account se desfăşoară prin echipa de vânzări dedicată, în timp ce vânzările către IMM se realizează prin intermediul platformei online de comenzi, în care floriştii şi reprezentanţii florăriilor din toată ţara pot comanda florile direct în florărie sau atelier.

Floria.ro, divizia online a Grupului Floria, şi-a menţinut ponderea în total la 30%, cu afaceri de 6.5 milioane de lei. Traficul pe dispozitive mobile a ajuns la 66%, în timp ce vânzările înregistrate pe mobile au crescut cu 33%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
crestere,
flori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.