Peste o treime din tinerii bucuresteni au condus sub influenta alcoolului

Postat la 13 decembrie 2010 26 afişări

Dintre soferii romani din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, 22% au condus macar o data sub influenta alcoolului, iar 2% dintre ei fac acest lucru in mod frecvent, conform unui studiu realizat de Ursus Breweries, cel mai mare producator de bere de pe piata romaneasca. Tinerii recunosc ca, atunci cand ies cu masina in oras, desi sunt hotarati sa nu bea, sub presiunea grupului, ajung sa consume alcool.

Studiul Ursus Breweries arata ca peste o treime din tinerii bucuresteni (35%) au condus macar o data sub influenta alcoolului si 3,5% din acestia o fac deseori. Si tinerii din Buzau urmeaza aceeasi tendinta, aproximativ 30% dintre ei declarand ca s-au aflat in situatia de a conduce bauti. La polul opus se afla tinerii din Brasov, care declara in proportie de 96% ca nu au condus niciodata in stare de ebrietate, in timp ce 22% din tinerii soferi din Timisoara si Cluj au incalcat legea.

In acest context, campania "afla-ti echilibrul!", derulata de Ursus Breweries, ii indeamna pe tineri sa fie echilibrati in toate situatiile in care consuma alcool. Luna decembrie este plina de ocazii de a petrece alaturi de prieteni si familie, tinerii fiind expusi riscului de a conduce in stare de ebrietate. Studiu coordonat de sociologul Prof. Dr. Septimiu Chelcea si realizat in perioada 15 octombrie - 20 noiembrie 2010, pe baza de focus grupuri si ancheta prin chestionar aplicat pe un esantion de 1001 repondenti, din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alcool,
soferii,
bucuresti
/actualitate/peste-o-treime-din-tinerii-bucuresteni-au-condus-sub-influenta-alcoolului-7809970
7809970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.