Peste 8.000 de locuitori din centrul oraşului german Goettingen trebuie să-şi părăsească locuinţele

Autor: Andreea Tobias Postat la 30 ianuarie 2021 299 afişări

Peste 8.000 de locuitori din centrul oraşului german Goettingen trebuie să-şi părăsească locuinţele

Peste 8.000 de locuitori din centrul oraşului german Goettingen trebuie să-şi părăsească locuinţele sâmbătă, pentru a permite pirotehnicienilor căutarea şi dezactivarea a patru bombe, cel mai probabil din al doilea Război Mondial.

Autorităţile au înfiinţat centre în care pot sta localnicii dacă nu au prieteni la care să meargă, potrivit DPA.

Autorităţile spun că există patru bombe neexplodate din al doilea Război Mondial în pământ, la un şantier din apropierea gării. Trenurile sunt, de asemenea, redirecţionate.

Nu este neobişnuit ca muniţii din timpul războiului să fie descoperite în timpul lucrărilor de construcţie din Germania. Dezactivarea bombelor poate fi periculoasă şi, uneori, a dus la decese.

În iunie 2010, trei membri ai unei echipe de pirotehnicieni au fost ucişi şi alte şase persoane rănite când o bombă din cel de-al doilea Război Mondial a explodat în Goettingen, în timpul încercărilor de distrugere a muniţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
goettingen,
evacuare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.