Peste 5000 de vizitatori prezenţi la cea de-a 23-a ediţie a târgului GOODWINE

Autor: Andra Stroe Postat la 12 aprilie 2019 29 afişări

Între 5-7 aprilie, la Romexpo, peste 5000 de persoane au participat la cea de-a 23-a ediţie a celui mai longeviv târg dedicat industriei vitivinicole din România: GoodWine. Ediţia de primăvară s-a bucurat de un concept nou, iar activităţile propuse de organizatori au atras, îndeosebi, public nou, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani.

Peste 5000 de vizitatori prezenţi la cea de-a 23-a ediţie a târgului GOODWINE

În cele trei zile de târg, cele 70 de crame româneşti şi internaţionale, prezente individual sau colectiv, au oferit vizitatorilor o selecţie impresionantă de vinuri din diferite soiuri, dar şi vinuri organice. Cele peste 500 de sortimente puse la dispoziţia iubitorilor de vin pentru degustări gratuite au fost savurate de către cei prezenţi.

Printre noutăţile ediţiei cu numărul 23 ale târgului GoodWine au fost cursurile de iniţiere în lumea vinului şi masterclass-urile organizate în cadrul GoodWine Academy, peste 130 de participanţi fiind introduşi în lumea vinului de către Diana Pavelescu, una dintre cele mai admirate personalităţi de lifestyle oenologic din România. Temele abordate au fost diverse, de la noţiuni de food&wine pairing, la cursuri despre regiunile şi terroir-ul geografiei viticole ale României, dar şi despre vinuri şi soiuri de struguri tradiţional-româneşti.

Târgul GoodWine a fost prilejul de lansare a unor cărţi dedicate industriei şi iubitorilor de vin, aspiranţi sau profesionişti ai domeniului, precum ,,Caietul somelierului. Ghid pentru aspiranţi şi profesionişti” de Sergiu Nedelea, deţinător al titlului de ,,Cel mai bun somelier din România 2017” sau ,,Wine Lover’s Guide into Romanian Treasure”, un îndrumar în ceea ce priveşte vinurile româneşti, un volum iniţiat de vinul.ro.

Organizatorii GoodWine vor concepe o serie de evenimente de educaţie în domeniul vinului care se vor derula până la ediţia cu numărul 24 a acestui târg care va avea loc în noiembrie. De asemenea, aceştia anunţă că numărul cramelor care vor participa la evenimentul din noiembrie va fi cel puţin dublu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
romexpo,
targ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.