Peste 2,9 milioane de refugiaţi din Ucraina au ajuns în Polonia

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 aprilie 2022 39 afişări

Peste 2,9 milioane de refugiaţi din Ucraina au ajuns în Polonia

Peste 2,9 milioane de persoane din Ucraina au ajuns în Polonia de la începutul războiului, a anunţat duminică Poliţia de Frontieră poloneză, conform BBC.

Numărul persoanelor care au trecut graniţa în Polonia a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, iar numărul celor care au intrat în Ucraina a crescut.

Sâmbătă, mai multe persoane au intrat în Ucraina dinspre Polonia (21.100) decât invers (15.100), a scris agenţia pe Twitter.

În total, 847.000 de persoane au intrat în Ucraina dinspre Polonia de la începutul războiului.

La apogeul crizei refugiaţilor, pe 6 martie, 142.300 de persoane au fugit din Ucraina în Polonia. Înainte de război, numărul mediu zilnic de persoane care treceau graniţa din Ucraina în Polonia era de 16.800.

O parte dintre refugiaţi au părăsit deja Polonia. Prof. Maciej Duszczyk, cercetător în domeniul migraţiei de la Universitatea din Varşovia, estimează că au mai rămas în jur de 1,3-1,4 milioane de persoane.

Mai mult de 900.000 de ucraineni au solicitat un număr de identitate naţional polonez.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
ucraina,
refugiaţi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.