Percheziţii la Medas. 13 persoane sunt urmărite penal pentru cumpărarea de terenuri şi revânzarea fictivă la preţuri de 100 de ori mai mari

Postat la 04 iulie 2014 349 afişări

Persoanele suspectate în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care vineri au fost făcute percheziţii la zeci de clinici Medas, ar fi cumpărat terenuri şi după trei luni le-ar fi vândut fictiv, la preţuri de o sută de ori mai mari, pentru a deduce TVA colectată din vânzarea succesivă.

Percheziţii la Medas. 13 persoane sunt urmărite penal pentru cumpărarea de terenuri şi revânzarea fictivă la preţuri de 100 de ori mai mari

Parchetul Tribunalului Bucureşti a început, în iulie, urmărirea penală faţă de 13 persoane suspectate de evaziune fiscală.

În acest dosar, procurorii şi poliţiştii bucureşteni au făcut, vineri, 76 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu şi Dâmboviţa, la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti, transmis agenţiei MEDIAFAX.

Anchetatorii au stabilit, din probele administrate, că suspecţii, prin folosirea mai multor societăţi comerciale, au construit un circuit de operaţiuni comerciale nereale prin care au obţinut rambursări de TVA.

"Astfel, suspecţii au achiziţionat terenuri de la persoane fizice sau juridice pe care ulterior le-au revândut fictiv în interiorul grupului de societăţi comerciale controlate, în interval de trei luni, la preţuri supraevaluate de circa 100 de ori (preţul nefiind achitat în realitate), singurul scop al operaţiunilor fiind acela de a genera TVA rambursabil", a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.


Cine este Simona Ateia, proprietara Medas


Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/perchezitii-la-medas-13-persoane-sunt-urmarite-penal-pentru-cumpararea-de-terenuri-si-revanzarea-fictiva-la-preturi-de-100-de-ori-mai-mari-12888173
12888173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.