Pedepse cu ani grei de închisoare pentru persoanele care răspândesc informaţii false despre armată rusă

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 martie 2022 68 afişări

Pedepse cu ani grei de închisoare pentru persoanele care răspândesc informaţii false despre armată rusă

Rusia va introduce pedeapsa cu închisoarea pentru persoanele care răspândesc informaţii false despre armată, anunţă Sky News.

Duma de Stat a aprobat prevederea legală care permite pedepsirea cu până la 15 ani de închisoare în cazul persoanelor care răspândesc informaţii false despre forţele armate din Rusia.

Nu este clar cum defineşte legea noţiunea de „informaţie falsă”. Regula a fost introdusă după a treia şi ultima dezbatere care a avut loc vineri dimineaţa. De asemenea, au fost introduse amenzi pentru cei care răspândesc în mod intenţionat informaţii false.

Editorul Sky News pe afaceri internaţionale Dominic Waghorn a spus că noua prevedere i-ar putea viza pe jurnaliştii ruşi. „Cred că arată direcţia în care se îndreaptă guvernul rus”, a spus Waghorn.

El a adăugat că în Rusia nu a mai rămas decât un singur organ media independent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
închisoare,
informaţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.