Pe unde au curs banii ruşilor: Sute de milioane de dolari au trecut prin ING Polonia înainte de a ajunge în paradisuri fiscale, precum Cipru

Autor: Alex Ciutacu Postat la 21 septembrie 2020 327 afişări

Pe unde au curs banii ruşilor: Sute de milioane de dolari au trecut prin ING Polonia înainte de a ajunge în paradisuri fiscale, precum Cipru

Sute de milioane de dolari au fost spălaţi prin intermediul sucursalei olandezilor de la ING din Polonia, fiind vorba atât de bani din Rusia, cât şi din Ucraina, conform informaţiilor prezentate de ziarul polonez Gazeta Wyborcza, citate de Bloomberg.

Publicaţia din Polonia a relatat că în cadrul unei investigaţii internaţionale la care a participat au fost descoperite transferuri de bani care treceau prin sucursala poloneză a grupului olandez ING, pentru a ajunge mai apoi în paradisuri fiscale precum Cipru.

Această practică a durat cel puţin până în anul 2016, potrivit Gazeta Wyborcza.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
cipru,
bani,
ing,
trecere,
rusi,
sucursala,
bloomberg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.