Pe o stâncă neagră, într-un fost liceu

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 13 iulie 2013 88 afişări

Năvala epocală a poliţiştilor care au venit să umfle elevii de la liceul "Dimitrie Bolintineanu" ca pe terorişti spre a stârpi corupţia din şcoli a fost un eveniment nesperat de hrănitor din punct de vedere politic pentru opozanţii guvernului Ponta.

Pe o stâncă neagră, într-un fost liceu

Iniţial, acţiunea comandată de procurori şi executată de poliţişti într-un dispreţ real faţă de necesitatea de a-i explica logica faţă de opinia publică a fost pusă pe seama statului poliţienesc al USL (ministru de interne: Radu Stroe - PNL, ministru al educaţiei: Remus Pricopie - PSD) şi denunţată ca atare de PDL, care a şi cerut imediat demisia celor doi miniştri. Ulterior, premierul Victor Ponta a intervenit şi nu doar că i-a criticat pe procurorii iniţiatori, dar a şi vestit că îi cere ministrului justiţiei (Robert Cazanciuc - PSD) să intervină pe lângă procurorul general Tiberiu Niţu, iar acesta a trimis o echipă de control care să potolească lucrurile, aşa încât rolurile s-au inversat: Victor Ponta a comparat acţiunea în forţă de la liceul bucureştean cu descinderile din vara trecută ale procurorilor "băsişti" porniţi să caute fraude la referendum, iar excesele de acum au fost sancţionate ca fiind ilustrări ale epocii de teroare Băsescu-Morar-Macovei.

Mingea s-a întors astfel la opoziţie, care prin Monica Macovei de la PDL, alături de câţiva membri ai viitorului Partid Popular (Adrian Papahagi, Cristian Preda) a trimis la CSM o scrisoare unde reclamă încălcarea de către Ponta a independenţei justiţiei, "discreditarea unei intervenţii legitime a statului" şi, implicit, violarea statului de drept şi a valorilor europene - tema cea mai dragă a justiţiarilor dreptei şi cea mai periculoasă în relaţia guvernului USL cu Bruxellesul.

Lupta politică s-a întors, deci, 100% la uneltele din vara trecută, mai ales dacă adăugăm şi noua reclamaţie a lui Papahagi privind un plagiat al lui Ponta, reclamaţie adresată premierului francez Jean-Marc Ayrault exact cu ocazia vizitei acestuia la Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pe-o-stanca-neagra-intr-un-fost-liceu-11120629
11120629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.